Koronasituasjonen pr. september 2020

Hei alle pensjonistvenner!

Hei, håper dere har det bra og har vært Koronafrie.

Som dere har skjønt har det vært vanskelig å gjennomføre de arrangementene vi hadde «på blokka» i år.  I tillegg til at «Peer Gynt spelet på Gålå» i august ble avlyst, er det nå bekreftet at musikalen «Så som i himmelen» 23. oktober I Krona Musikkteater også er avlyst. Det blir ingen forestilling i Kongsberg denne høsten. Om den settes opp igjen neste år er ikke bestemt ennå. Hvis den blir får vi beskjed og kan sikre oss billetter på nytt.

Vi hadde denne høsten også forberedt flere «Hva skjer?» arrangementer, men de har vi i samråd med bedriften måtte utsette disse til neste år.

Smittesituasjonen svinger relativt mye for tiden og vi er usikre på om vi kan få til noen arrangementer i år. Vi har således besluttet å stoppe planleggingen av julemiddagen i Smeltehytta. Vi representerer en stor risikogruppe, og selv om vi kanskje kunne klare å oppfylle myndighetenes Korona råd, så føler vi at det vil være knyttet for stor usikkerhet og risiko til et slikt arrangement. Vi vil heller komme sterkere tilbake med en hyggelig samling når situasjonen er mer avklart.

Trimrommene er også stengt. Riktignok har KM nå åpnet sitt i Karpus. Albatross Velferdsfond har gjort en risikoanalyse i forbindelse med åpningen og meddelt oss at rommet foreløpig ikke er åpnet for pensjonistene. De vil ha jevnlig møter om tilgang til treningsrommet og vil gi oss beskjed når rommet igjen kan være tilgjengelig.

Men det er noe «lys i tunnelen». En gruppe KOG pensjonister tester i disse dager ut et nytt hyttefordeling program med grensesnitt på internett. Dette systemet har et poengsystem for hver gang du «vinner» en hytte. De med lavest poengsum kommer da først i køen når det skal trekkes hytter. Systemet er tatt i bruk for de ansatte og tanken er at KOG-Ps medlemmer skal også kunne bruke dette programmet, forhåpentligvis fra årsskifte. Med dette programmet vil KOG-Ps medlemmer kunne søke på hytteleie i alle perioder; ikke bare i «midtukene» utenom høysesongen slik det har vært praktisert til nå. Det blir enklere å bestille hytte og gir flere muligheter.

Vi er optimistiske på at vi skal få til flere hyggelige arrangementer neste år og ønsker dere en fortsatt fin ettersommer og høst.

Mvh

For styret i KOGP Bjørn Abrahamsen

For arrangementskomitéen i KOGP Ole Refsahl